Blog

Venkel: lekker en super gezond!

Houd jij ook zo van de smaak anijs? Dan is venkel dé groente voor jou! Venkel is een naar anijs smakende plant. De venkelbol wordt als groente gebruikt, de draadvormige vertakkingen van de bladeren als kruid en de zaden als specerij. Venkel is heel gezond, want venkel...

Lees meer

Volkorenproducten

Het eten van volkoren graanproducten zoals zilvervliesrijst en volkorenbrood kan het risico op darmkanker verlagen. Dat maakt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds in september bekend in een nieuw rapport.

Lees meer

9 tips om meer te genieten van eten

Ontspannen en met aandacht eten: dat is gezond, je geniet meer van je maaltijd en je hebt minder de neiging om te veel te eten. In dit blog 9 tips om meer te genieten van eten.

Lees meer

Gewoontes doorbreken? Doe alsof je op vakantie bent!

Herken je ook dat je op vakantie vaak ideeën krijgt om dingen anders aan te pakken? De verandering van omgeving en het loslaten van je vaste patroon geeft lucht en ruimte in je hoofd voor nieuwe plannen. Ook eet je vaak andere dingen. Misschien niet altijd even gezond op vakantie ;-), maar het idee is dat de verandering van omgeving maakt dat je vaste gewoontes makkelijker loslaat en vervangt door nieuwe gewoontes.

Lees meer

Verschil gewichtsconsulent en diëtist

Vaak vragen mensen aan mij wat het verschil is tussen een gewichtsconsulent en een diëtist.

Een gewichtsconsulent is opgeleid om mensen met gewichtsproblemen te adviseren en te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Het (opnieuw) aanleren van een gezonde leefstijl weer aanleren is hiervan een belangrijk onderdeel.

Lees meer

Banaan-havermout repen

Recept voor banaan-havermout repen met pitten en nootjes.
Heerlijk om mee te nemen als je gaat sporten of een paar uur aan de wandel gaat.

Lees meer

Sport en/of beweeg voor de lol!

Zie jij sport als een zware opgave? Probeer er dan toch maar een lolletje van te maken. Want wie sport als een leuk verzetje ziet, eet na een work-out een stuk gezonder.

Lees meer