Dit is een recept voor een heerlijk bananenbrood.

Nodig:
3 rijpe bananen
150 gr volkoren meel of fijn gemalen naturel havermoutvlokken
voor de bite is het ook lekker om er 2-3 el ongemalen naturel havermoutvlokken doorheen te doen
3 tl bakpoeder
3 eieren
3 el olijfolie
2 el halfvolle yoghurt
1 el vloeibare honing
cakevorm, 26 cm en bakpapier

Maken:
1. verwarm de oven voor tot 180 gr. C.
2. pel de bananen en prak ze in een platte schaal met een vork fijn
3. meng daar doorheen het meel, bakpoeder, de eieren, olie, yoghurt en honing tot een glad beslag
4. schep het beslag in de ingevette cakevorm. [je kunt er ook bakpapier in doen]
5. bak het bananenbrood in 50-55 min. goudbruin en gaar
6. laat het brood in de vorm 10 min. afkoelen, stort het brood dan op een [taart]rooster en laat verder afkoelen naar kamertemp.

Als je er 8 plakken van snijdt, heb je per plak ca. 185 kcal.
Gebruik die dan bijvoorbeeld in plaats van een boterham.

Veel plezier met het maken en
EET SMAKELIJK !!!