Nodig voor banaan-havermout repen met noten, zaden en pitten:
75 gram havermout [ongezoet] fijn gemalen
1 grote rijpe banaan
1/2 eetlepel vloeibare honing
1/2 theelepel gemalen kaneel
50 gram hazelnoten of amandelen, fijn gehakt
50 gram [culinaire] pittenmix: sesamzaad + lijnzaad + zonnebloempitten + pompoenpitten
staafmixer of keukenmachine
cakevorm of ovenschaal met bakpapier

Maken:
1. verwarm de oven tot 180 gr.C.
2. prak de banaan met een vork fijn
3. meng de banaan met de havermout, honing en kaneel
4. schep de noten en het pittenmengsel door het beslag
5. bekleed de vorm met bakpapier, schep het beslag erin en strijk het glad
6. bak de koek in 25 min. gaar
7. neem de koek met bakpapier uit de vorm en bak die nog 5 min. op de bakplaat goudbruin]
8. laat het geheel op het rooster afkoelen. Als je er 8 repen uit snijdt heb je ca. 135 kcal. per reep.

 

Een vezelrijk tussendoortje tijdens een lange stevige wandeling of als je gesport hebt…..

Eet smakelijk……